Andullatie Therapie Natuurlijke hulpmiddel tegen pijnklachten

Andullatie Therapie

Andullatie therapie is een natuurlijke hulpmiddel dat (pijn)klachten bij aandoeningen als o.a stress, vermoeidheid, artrose, hernia en rugpijn vermindert. Er wordt bij deze vorm van therapie gebruik gemaakt van een innovatieve techniek waarbij de Andumedic, een matras uitgerust met infraroodwarmte en de nieuwste technologie inzake vibratiemassage, de spieren en bloedsomloop stimuleert.

    Andullatie Therapie
  • Losse sessie : € 22,50
  • Rittenkaart (10x) : € 200,-
  • Voetreflex Therapie
  • Losse sessie : € 22,50
  • Rittenkaart (10x) : € 200,-
  • Combinatie Voetreflex + Andullatie
  • Losse sessie : € 45,-
  • Rittenkaart (10x) : € 400,-

ANDUMEDIC® 3 – een gecertificeerd medisch product voor effectieve pijnverlichting

De ANDUMEDIC® 3 met bijbehoren kan ingezet worden voor tal van doeleinden gaande van pijnverlichting tot relaxatie. Het gebruik van andullatiesystemen is geschikt voor alle leeftijdsgroepen. Ook bij sportlui en in veeleisende beroepen wint andullatie almaar aan belangstelling. Zelfs het oplossen van diepgewortelde spanningen is mogelijk en zorgt bijgevolg voor weldoende ontspanning en regeneratie. De toename van levenskwaliteit en het bevorderen van de gezondheid staan voor HHP altijd op de eerste plaats. Zij vormen een motief voor constante verdere ontwikkeling van hun producten en uitgebreid wetenschappelijk onderzoek over andullatie.

De ANDUMEDIC® 3 beschikt over perfect op elkaar afgestemde elementen.

andumedic-bed-yellow

1. Medisch infrarood-nekkussen

De twee infrarood warmtebronnen hebben dankzij hun warmte-inwerking een weldoend effect op spierspanningen in de nekzone.

2. Medisch infrarood-rugkussen

Het flexibele draagbare infrarood-kussen biedt drie warmte-intensiteiten en als extra toebehoren een „flikkerlicht“. Dit bevordert pijnverlichting in de rugzone.

3. BELT ANDULLATOR

Met twee extra andullatiemotoren versterkt de BELTANDULLATOR de impulsen aan buik en romp. De weldoende vibraties dringen alzo dieper in het lichaam binnen.

4. Voetreflexologie

Door gerichte stimulering van de voetreflexologische zones is het mogelijk in te werken op de hiermee in verbinding staande organen en lichaamsweefsels.

De ANDUMEDIC® 3 is een innovatief medisch product gebaseerd op natuurlijke prikkels

Het werkprincipe van de ANDUMEDIC® 3 is een echte revolutie als het om pijnverlichting gaat. Het positieve effect is gestoeld op de unieke combinatie van mechanische vibraties en infraroodwarmte (ANDULLATIE).

Mechanische Vibraties

De ANDUMEDIC®3 werkt met vibraties die via de gevoelsreceptoren in de huid getransformeerd worden in elektrische signalen. Deze signalen kunnen in het ruggenmerg andere prikkels (bv. pijnprikkels) overheersen. De reden hiervan is dat signalen uit mechanische receptoren op weg naar de hersenen voorrang krijgen op signalen uit pijnreceptoren. Maar ook de productie van lichaamseigen energie (ATP) wordt gestimuleerd. Deze energie heeft het lichaam nodig voor effectieve pijnbestrijding. Naast dit belangrijke neurofysiologische aspect van pijnverlichting is een tweede lichaamseigen hormonaal mechanisme werkzaam. De trillingen hebben tot gevolg dat endorfines vrijkomen. Vooral bij regelmatig gebruik dragen ze aanzienlijk bij tot pijnverlichting.

Infraroodwarmte

Infraroodwarmte is een beproefd therapeutisch middel voor pijnverlichting en regeneratie. De 6 performante infraroodwarmtesensoren zorgen voor een deugddoende en diepe ontspanning. De aangename warmte wordt geproduceerd door kortgolvige IRA-stralen binnen een golflengtebereik tussen 780 en 1400 nm. Warmte kan het genezingsproces begunstigen, omdat de bloedvaten verwijden. Alzo neemt de doorbloeding toe en wordt de toevoer van voedingsstoffen naar het celweefsel geactiveerd. Bovendien zorgt het deugddoende warmte-effect voor een oplossing van diepgewortelde pijnlijke spierspanningen.

Vooral bij ontstekingen kan infraroodwarmte dankzij betere doorbloeding de afvoer van ontstekingssubstanties bevorderen.